O idee care poate merita

Actiunea “Calculatoare pentru copii necajiti”

sursa si articolul complet: Romania Libera

» Mai multi tineri din Bucuresti au lansat pe un forum de discutii de pe internet un proiect prin care doneaza calculatoare copiilor saraci din Romania.

» Forumistii strang piese de calculator daruite de oameni din toata tara, le asambleaza, iar sistemele gata montate sunt duse acasa la pusti destepti, dar provenind din familii modeste.

» Actiunea, care dureaza de aproape doi ani, se desfasoara exclusiv pe internet. Aproape 70 de copii din Romania si doua scoli de la tara au primit sisteme IT din partea voluntarilor.

Mai multe dupa click.

….

Din martie si pana in ziua de astazi, sute de “internauti” (si nu numai), din toate colturile tarii, au donat componente de calculator. Unii dintre ei si-au sacrificat din timpul liber pentru a asambla aceste piese astfel incat din ele sa iasa un sistem functional. Altii au pus la dispozitie o incapere din casa pentru a depozita componentele care, in timp, s-au adunat. Oferta a fost foarte mare astfel incat, nu dupa mult timp, au avut nevoie de spatii adecvate pentru depozitarea monitoarelor, a unitatilor si a celorlalte componente. Acum nu se mai primesc orice componente, ci doar cele care au un nivel de performanta rezonabil, la proiect au aderat si firme care au adus calculatoare second hand, fara a dori sa li se mentioneze numele.

….

Pentru a nu exista nici un fel de suspiciune, totul se desfasoara la vedere: donatiile se contabilizeaza pe forumul de la “Computer games”, propunerile de copii care urmeaza sa fie ajutati se dezbat tot pe forum, iar deciziile se iau tot acolo. Oricine poate propune subiectul donatiei, iar pozele copiilor care au fost ajutati se posteaza, evident, pe forum, astfel incat cei care au donat sa aiba garantia ca lucrurile au ajuns unde trebuia. “In viata reala iti scapa o gramada de amanunte, dar pe net nu se poate intampla acest lucru deoarece tot ce ai facut ramane scris acolo, inclusiv IP-ul tau.

….

 “Cred ca un copil care astazi nu are calculator va fi maine un sclav. De aceea m-am gandit sa le propun acest proiect celor de pe forumul «Computer games»…

….

“Erau foarte multi pe internet care vroiau sa vanda piese de calculator mai vechi, dupa ce-si cumparau unele noi. Cereau preturi derizorii pe ele, dar nici macar cu preturile astea derizorii nu reuseau sa scape de niste componente. Am fost sigur ca multi dintre ei vor fi de acord sa le ofere gratis daca stiau ca vor face bine unui copil”, spune si Dragos Dinescu, de profesie inginer electronist, unul dintre cei care se ocupa de asamblarea calculatoarelor pentru cei mici.

Advertisements

0 Responses to “O idee care poate merita”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: