Google almighty :P

Cel mai mare motor de cautare din lume, Google, si-a facut firma in Romania

sursa: The Money Channel

Un pas important pentru piaţa IT&C din România. Google, cel mai mare motor de căutare din lume, şi-a deschis reprezentanţă la noi în ţară. A fost înfiinţată societatea Google Bucharest, deţinută integral de compania-mamă Google International. Reprezentanţa va fi administrată, pentru început, de cinci persoane – trei americani, un irlandez şi un britanic.

Liderul căutărilor online – Google are din acest an reprezentanţă în România. Google Bucharest este o societate cu răspundere limitată, cu un capital social deocamdată foarte mic, de doar 200 de lei. Nu există români implicaţi în afacere, pentru că administratorii sunt cinci cetăţeni străini, persoane fizice – trei americani, un irlandez şi un britanic.

Aceştia sunt acţionarii care încearcă să transpună succesul Google şi în România. Pentru că motorul de căutare are într-adevăr succes. Google a cunoscut cea mai puternică creştere dintre companiile din domeniul tehnologiei şi reprezintă cea mai valoroasă marcă dintre companiile IT, ocupând locul 20 între brandurile mondiale.

Google s-a extins anul trecut pe mai multe segmente, printre care cel al televiziunii, radioului, reclamelor tipărite şi al filmelor online.

Cel mai mare motor de căutare din lume a fost înfiinţat în 1998 de doi studenţi ai Universităţii Stanford – Larry Page şi Sergey Brin. Astăzi, compania are aproape 16.000 de angajaţi şi un profit anual de aproape 4 miliarde de dolari. Potrivit speculaţiilor din presa internaţională, neconfirmate însă, miliardarii ruşi Roman Abramovici si Oleg Deripaska ar fi dornici să cumpere Google cu 10 miliarde de dolari.

Advertisements

0 Responses to “Google almighty :P”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: