Cele mai bune programe freeware gasite de mine, sortate pe categorii:

AntiSpyware

 • Spybot – Search & Destroy – O solutie antispyware cu vechime in domeniu. Download link – click aici.
 • Ad-Aware – Produs lansat cam in aceeasi perioada cu Spybot, a suferit de-a lungul timpului mai multe modificari de interfata, dar si-a mentinut o functionalitate ridicata. Download link – click aici.
 • SUPERAntiSpyware – Este un jucator mai nou venit pe piata programelor de securitate. In ciuda acestui fapt, chiar si in versiunea free, a reusit sa elimine unele amenintari pe care mai vechii Spybot si Ad-Aware nu au reusit. Download link – click aici.

Antivirus

CD-DVD Writing

 • CDBurnerXP – La ultima testare de mine, aplicatia era 100% compatibila doar cu WindowsXP, in Vista am mai patit niste crash-uri. Download link – click aici.
 • DeepBurner – Un program foarte bun de scris discuri. Ce il scoate in evidenta e ca in versiunea portable nu necesita instalare, putand fi rulat si de pe un stick USB. Download link – click aici.
 • ImgBurn – Poate unul dintre cele mai bune programe de scris imagini de CD-uri si DVD-uri ce suporta o varietate foarte mare de formate. Download link – click aici.
 • LC ISO Creator – Produsul firmei Lucersoft pentru creat imagini de discuri in format .iso . Download link – click aici.

Internet

 • Mozilla Firefox – Browser-ul care nu cred ca mai are nevoie de nici o introducere. Download link – click aici.
 • µTorrent – Cel mai rapid client pentru serviciile torrent si cu un consum de resurse minim. Download link –click aici. Plus un ghid de optimizare a setarilor.

Multimedia

 • AVS DVD Player – Un player multimedia (stie mai multe formate video) pe care l-am descoperit din necesitatea de a rula DVD-uri video pe sisteme cu capacitati mai mici de procesare. Cu toate acestea, are un mare volum de optiuni si poate fi utilizat cu succes si de catre utilizatori mai pretentiosi. Download link – click aici.
 • FastStone Image Viewer – Program menit sa substituie managementul pozelor si al imaginilor in Windows. Download link – click aici.
 • K-Lite Codec Pack – Desi nu cu mult timp in urma propovaduiam impotriva oricarui pachet de codec-uri, in ultima vreme producatorii K-Lite Codec Pack au dovedit ca pot oferi un produs matur, complet si performant. Download link – click aici.
 • DirectVobSub – Codec-ul perfect pentru management-ul subtitrarilor. Se dovedeste foarte util la vizionarea filmelor in format .mkv, prin meniul de selectare a diferitelor limbi si canale de sunet embedded in fisier. Download link – click aici.
 • Vista Codec Package – Alternativa lightweight la K-Lite. In ciuda numelui, functioneaza perfect si pe Windows XP. Download link – click aici.
 • GSpot -Probabil cel mai vechi instrument pentru identificat codec-urile necesare rularii unui film precum si pentru a verifica care codec-uri sunt instalate pe sistem. Download link – click aici.
 • Winamp – Vechiul si controversatul (vezi Winamp versiunea 4 😛 ) player de muzica a ajuns la venerabila versiune 5.5 10th anniversary edition. Noua versiune aduce si un skin nou numit Bento. Player-ul poate fi downloadata de pe pagina oficiala dand un click aici. Nostalgicii si cei care nu au nevoie de toate dotarile oferite se vor bucura sa gasesca si versiunile 2.95 si 5.1 Surround Edition.

Office

 • Adobe Acrobat Reader – Produs indispensabil pentru deschiderea fisierelor .pdf . Download link – click aici.
 • doPDF – Instrumentul meu favorit pentru crearea de fisiere .pdf . Avantajele sale sunt viteza foarte mare, posibilitatea configurarii rezolutiei (in dpi) dar mai ales ca spre deosebire de majoritatea concurentei nu foloseste Ghostscript in procesul de generare a fisierului. El se instaleaza ca o imprimanta locala care lanseaza un dialog de unde se alege destinatia fiserului. Pentru alte setari, trebuie accesat meniul Printing Preferences din Properties la imprmanta (vezi Control Panel > Printers). Download link – click aici.
 • notepad2 – Alternativa la clasicul notepad din Windows – ofera optiuni avansate de editare, search & replace, numerotarea randurilor, highlight de cod, etc. Un bonus in functionalitatea sa este ca nu necesita instalarea, putand rula si de pe un stick USB. Download link – click aici. (PS: daca nu stii ce vrei, alege Binary Files).
 • OpenOffice.org – In ciuda faptului ca nu am folosit aceasta suita de programe decat in faza sa incipienta, nu pot omite din lista mea (poate) singura concurenta la Microsoft Office. Download link – click aici.
 • Free PDF to Word Doc Converter – Un programel care se descurca foarte bine la convertit fisiere PDF in documente Microsoft Word. Necesita activare gratuita online. Download link – click aici.

Miscellaneous

 • HP USB Disk Storage Format Tool – Acesta este un program pentru formatarea (stergerea) completa a unui stick USB. Unii dintre voi poate veti zice “Hei, dar si Windows stie sa formateze un stick!” – lucru perfect adevarat dar acest produs se adreseaza stick-urilor mai incapatanate, cum ar fi cele cu diferite programe de protectie preinstalate. Download link – click aici.
 • XNeat Windows Manager – Un program care mi-a devenit indispensabil. El permite optiuni precum reordonarea ferestrelor deschise in taskbar, transofrmarea oricarei ferestre in always on top, trimiterea oricarei ferestre in tray, ferestre transparente, etc. PS: necesita activare (gratuita) online. Download link – click aici.
 • Startup Control Panel – Acesta este un program pentru utilizatori mai avansati care se confrunta cu programe care lanseaza ilegal automat la pornirea sistemului de operare (Windows). Pot fi vizualizate diferite locatii de unde se poate intampla asa ceva (mai ales din registrii) in un mod usor, si retine si o lista cu Deleted items. Programul se gaseste in doua versiuni: una care se instaleaza in Control Panel-ul din Windows si una de sine statatoare (standalone). Download link – click aici.

– va urma –

Ultima actualizare: 2008.01.10 10:43

Advertisements

6 Responses to “Freeware”


 1. 1 vd88 December 14, 2007 at 2:36 pm

  prea multe de citit dar…trust him.
  se intampla ca la internet ce e free e si cel mai bun (firefox si utorrent) sau se intampla sa fie si cel mai slab (avast).
  P.S. ar trebui sa scrii o pag numa despre utorrent vs bitcomet sau despre firefox vs 😀 ieXplorer 😀

 2. 2 Dan S. December 14, 2007 at 3:32 pm

  tnx 😀
  avast-ul e intradevar cam amarat si jigarit dar tot e mai bun decat nimic 😛 l-am testat in o retea infectata la greu cu troieni si alte “bunatati” si a rezistat cu brio. ce-i drept, nu se compara cu produse de marca precum kaspersky (favoritul meu personal).
  ideea cu utorrent & bitcomet e foarte buna si o voi lua in considerare pentru un articol viitor. ceea ce stiu sigur este ca multe site-uri respectabile de torrente recomanda sau impun folosirea utorrent.
  cat despre firefox & iexplo(d)er nu prea e ce de zis. cel putin nu cred ca mai pot aduce ceva nou. ffox rulz :))

 3. 3 lubin November 20, 2010 at 8:53 am

  Enjoyed your blog – will use this info to help my search.

 4. 4 kkattalliynn November 30, 2010 at 2:17 pm

  despre avira ce parere aveti?

 5. 5 Dan S. November 30, 2010 at 3:44 pm

  @kkattalliynn

  Sincer, n-am prea avut experienta cu Avira. Dar va pot recomanda 2 pagini unde se compara antivirusi:

  http://www.av-comparatives.org/comparativesreviews/main-tests
  http://www.raymond.cc/antivirus/

  In urma unei evaluari sumare, se pare ca Avira sta destul de bine (cel putin varianta PRO).
  Cand vine vorba de antivirusi, la cati experti sunt si tot atatea opinii. In cele din urma ramane o chestiune de gust personal si de experienta in timp.

  Sper ca v-am oferit o minima lamurire,
  Dan

 6. 6 seo smo February 24, 2013 at 1:27 am

  Always good to uncover a new website this excellent.
  I will be coming back here for sure


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: